Местни избори 2019: Катя Георгиева: Ямболските избиратели отново няма да видят дебат за бъдещето на града

Ямболските избиратели отново няма да видят дебат за бъдещето на града, коментира със съжаление кандидатът за кмет на Ямбол от „БСП за България“ Катя Георгиева. На 15 октомври тя отправи към всички осем кандидати за кмет на Ямбол видео обръщение за провеждане на дебат за основните проблеми на Ямбол и им изпрати лични покани. Петима кандидати, повечето от които възприемащи себе си за основни претенденти за изборната длъжност, не приеха поканата. Издигнатият от инициативен комитет и досегашен кмет на Ямбол Георги Славов, кандидатът на партия „Пряка демокрация“ Валентин Ревански, на ГЕРБ – Димитър Иванов, на Атака – Кръстьо Петков и на БЗНС – Драгомир Димов останаха безмълвни както на получените от щабовете им лични покани, така и на видео обръщението. Идеята за дебата беше гражданите да видят и да чуят как всеки от кандидатите ще защити своите предложения  за отговорно и смислено управление на града. Да осъзнаят какво е възможно реално да се промени през следващите четири години, за да могат да направят информиран избор на 27 октомври.

Единствено трима от кандидатите – на местна коалиция Павел Додов, на АБВ Йордан Милков и на НФСБ Иван Кърцъков, я приеха, но след обсъждане всички заедно решиха, че не може да се проведе истински дебат без по-голяма част от претендентите.

По този начин гражданите отново бяха лишени от възможност да видят заедно един до друг кандидатите за кмет, да чуят и съпоставят идеите им и да преценят кой в най-голяма степен отговаря на техните представи за добър управленец.

Купуването и продаването на гласове е престъпление