Местни избори 2019: „БСП за България“ постави символично ново начало за Ямбол със засаждане на дървета

????????????????????????????????????

Символично ново начало за Ямбол поставиха в края на предизборната кампания кандидатите от „БСП за България“ за кмет и за общински съветници със засаждането на 56 дървета в различни части на града. Тяхното желание е да остане нещо за Ямбол и след кампанията за местни избори, защото предизборните инициативи и концерти отминават, но засадените дървета остават и ще направят града по-красив, по-зелен, а въздухът на града по-чист. В залесяването се включи и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„Решихме символично да закрием кампанията със залесяване, защото в Ямбол през последните години гражданите станахме свидетели на безразборно изсичане на дървета без администрацията да си направи труда да обясни защо го прави, коментира кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева и допълни, че с тази акция искат да покажат, че нашият град трябва да бъде по-зелен, че всяко дърво прави средата ни по-зелена, по-красива и по-естетична.

В моята предизборна програма са предвидени мерки за зелен Ямбол, чист, благоустроен и удобен за живеене град и залесяването е само малка част от тях, припомни още Катя Георгиева.

Най-голямата група дървета бяха засадени отстрани и пред читалище „Зора“, където ще се обособи своеобразна горичка с чинари, смърч и брези. За това залесяване кандидатите на „БСП за България“ са получили разрешение от общината и използват проект, изготвен от общинския ландшафтен архитект. Структурата на БСП в Ямбол се ангажира да полага грижи за дърветата и след изборите, защото не е важно просто да засадиш дърво, а да се следи развитието му, за да остане.

Засадените от кандидатите на „БСП за България“ дървета бяха 56, какъвто е номерът на коалицията в двете бюлетини за кмет и за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление