Местни избори 2019: АБВ-„Тунджа“ откри предизборната си кампания

    „Не трябва да допускаме закриването на училища, защото те са сърцата на всяко населено място”,  заяви при откриването на предизборната си кампания кандидатът за кмет на Община „Тунджа” Иван Йоргов. Той бе издигнат от местната структура на ПП АБВ, а мотото на кампанията му е „Иван Йоргов – верният избор”.  

Стартът бе даден умерено, без нападки към опонентите и без излишни гръмки обещания.  В препълнения салон на НЧ ”Просвета 1910” –  с. Тенево се събраха членове, симпатизанти и приятели на партията от цялата област. Специални гости на откриването на кампанията бяха Румен Петков – председател на ПП АБВ и заместникът му Владимир Маринов.

„Кандидатът за кмет на общината е човек с шампионски дух и голям авторитет. Разпознаваем е за жителите на общината, защото е един от тях. Доказал през годините, че може да бъде добър управленец, той е точната кандидатура за кметското място в Община „Тунджа”, категоричен беше Румен Петков при представянето на Иван Йоргов.

Общо седем са кандидатите за кметове на населени места, които бяха представени тази вечер на сцената на читалището. Пред присъстващите излязоха и кандидатите за общински съветници, начело с водача на листата Здравко Златаров.  „Тунджа” е наша кауза и вярваме, че след 27 октомври животът на хората ще се промени към по-добро.”, каза водачът на листата Няма да даваме празни обещания, но ще гарантираме нито едно от селата ни да не остава без лекарска помощ”, ката той в обръщението си към присъстващите. „Вярваме в мъдростта на възрастните, в разума на активна част от населението и в мечтите и енергията на младите, за да видим нашата община променена”, сподели още той и призова в деня на изборите хората да не се страхуват да изразят своя вот.

По традиция АБВ дари книги за читалището в селото, а в края симпатизанти и приятели на партия АБВ имаха удоволствието да се насладят на изпълненията на народната певица Донка Бумбалова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление