Местни избори 2019: АБВ откри предизборната си кампания в Ямбол

    Кандидатът на ПП АБВ за кмет на община Ямбол Йордан Милков откри предизборната си кампания и представи листата от кандидати за общински съветници. За да изрази подкрепата си, в залата бе и проф. Любомир Халачев, председател на Обществения съвет на АБВ и член на изпълнителното бюро на АБВ.
    Официалното откриване започна със стихотворението „Приказка за честта“ от Христо Смирненски не случайно – кандидатът за кмет на ПП АБВ Йордан Милков е учител по български език и литература, директор на Езиковата гимназия в града, но и първите му думи към събралите се членове и симпатизанти на партията бяха: „С чест, достойнство и морал влизаме в битката за спечелването на местните избори на 27 октомври 2019 г.“ Той подчерта, че е време да повярваме в себе си, да вземем съдбата си в свои ръце. Време е да дадем подкрепа и доверие на професионалиста, да изберем личността. „Време е! Да изберем кмета, който ще представлява и ще работи за гражданите на Ямбол. Сега е моментът да станем работодатели на кмета и да му поискаме оставката, когато предаде доверието ни“, заяви Йордан Милков. Той официално пое ангажимент за смяна на 12-годишния едноличен и корупционен модел на управление; електронно управление на общината; безплатни детски градини; ефективно ползване парите на данъкоплатците без увеличаване на данъците и такса смет през следващите 4 години; стабилна общинска икономика; възстановяване символите на Ямбол; намаляване обхвата на синята зона и изграждане на безплатни паркинги.
Представен беше екипът от съмишленици по пътя към победата и успеха – листата от 14 кандидати за общински съветници. „Моралът трябва да се върне в политиката и конкретно в община Ямбол“, категоричен бе вторият в листата и досегашен общински съветник от ПП АБВ Драгомир Димитров. Той даде пример с общинските съветници на досегашния кмет от ГЕРБ, който сега се кандидатира като независим. През целия мандат те го подкрепяха, без да дават обяснения за действията си, а на последната сесия го бламираха, макар да черпеха облаги чрез него през тези 4 години.

    „Време е общината да спре да работи като търговско дружество в интерес на определени хора и да върнем властта в ръцете на хората“, бе посланието на третият в листата Атанас Христов. Друг кандидат за общински съветник – Георги Бодуров, подчерта важността на местните избори, защото чрез тях пряко участваме в управлението на общината, избирайки свои представители за кмет и общински съветници.
     „Смисълът на промените беше във всеки град, във всяко село да можем сами да ръководим нещата, от които зависи нашия живот“, припомни в словото си проф. Любомир Халачев. Той подчерта, че АБВ се бори парите да отиват в общините, а там добрият кмет да има възможност да работи, а не финансите да се дават по волята на един чиновник на централно ниво. Гостът подчерта, че „има една огромна пречка в България, която е затиснала като камък всички интереси, желания и мечти на хората и им пречи да живеят нормално и това се нарича корупция. Липсата на корупция е най-голямата инвестиция в една държава“.
    Проф. Халачев изброи три неща, които са задължителни, за да се ръководи един град или една община: „Трябва да знаеш, че всеки ден се ходи на работа; от общинските пари не се краде; трябва да знаеш, че всеки момент оставката ти е в джоба – не във вътрешния, а във външния.“
    Той бе категоричен: „Искаме да има ясна и разбираема демокрация, а тя не може да съществува там, където има корупция, насилие, скрити сили, тайни договорки.“ Проф. Любомир Халачев изрази увереността си в доброто бъдеще на Ямбол с кандидата за кмет и листата за общински съветници от ПП АБВ, на които пожела успех.
С гласа си на местните избори всички ние предопределяме бъдещето на Ямбол за следващите 4 години. Възможността за промяна е с № 14, бяха финалните думи, прозвучали на срещата, която прерасна в диалог между кандидатите и гражданите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление