Местни избори: Нова перспектива за живописното тунджанско село Чарган

Кандидатът за кмет на населеното място от Местна коалиция „България на регионите“ Стоимен Петров в емоционално обръщение към чарганци сподели мотивите си да поиска тяхното доверие и целите, които си поставя да реализира заедно с тях през следващите четири години.
На сцената на местното читалище той покани до себе си отборът на новата перспектива за развитието на общината – хората от Обществената инициатива „С „Тунджа“ в сърцето и на местната коалиция, от която и той се кандидатира за кмет на това живописно село, сгушено в подножието на величествения Бакаджик.
Той и кандидатът за кмет на общината Станчо Ставрев говориха с жителите на Чарган за проблемите на селото и на общината, но и за пътищата и действията за тяхното преодоляване. За честото и вече хронично безводие; за необходимостта от спешната подмяна на критичните 900 метра от водопреностната мрежа; за нуждата от ремонти и рехабилитация на уличната и четвъртокласната пътна мрежа; за създаването на оптимални условия за спорт, отдих и осмисляне на свободното време на подрастващите; за новите интегрирани пакети от услуги и социална подкрепа за самотните възрастни, хората с увреждания, децата и младите семейства говориха кандидатите за местния вот чарганци.
Кандидатът за общински съветник от селото Васил Василев сподели с жителите своите мотиви да приеме поканата на Ставрев да се включи в отбора на местната коалиция. В емоционално обръщение към тях той сподели идеята си, ако му гласуват доверие, всеки месец да дарява възнаграждението си за местна обществена инициатива, която да реализират заедно.
Адвокат Димитринка Димитрова заяви подкрепата си за кандидатите за кмет на селото, на общината и за общински съветници. Тя разказа за своя път с хората от отбора на Обществената инициатива „С „Тунджа“ в сърцето“, за енергията на младостта и мъдростта на опита, които съчетава той. За една от първите каузи – спасяването на 700 декара чарганска земя от безскрупулната продажба на общината си благодариха взаимно тя, хората от селото и кандидатът за кмет Станчо Ставрев.
Повече от двеста подписа само за часове бяха събрали чарганци срещу това варварско деяние.
Кандидатът за кмет на селото Стоимен Петров в оживена, динамична и позитивна дискусия с жителите на селото сподели идеите си за неговото развитие. Само преди месец той организира прекрасна инициатива в парка на селото, която изпълни за минути това прекрасно място с много млади хора, деца и семейства. Лятно кино с обичани български филми организира още той през месец юли в местното читалище за чарганци.
Завършил туризъм в Холандия, с перспективи за развитие и кариера зад граница, този млад човек избира да се върне тук – в България, в „Тунджа“, в Чарган, защото ги носи в сърцето си.
Привързан с цялата си душа към местния кукерски обичай и народните традиции; образован, млад, амбициозен и креативен, Стоимен ще бъде добър стопанин на това красиво тунджанско село. Така си обещаха и пожелаха чарганци в края на тази хубава предизборна среща.
 
За Местна коалиция „България на регионите“ с ✅6️⃣8️⃣
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!