Мария Цветкова в Ямбол: За мен е чест да празнувам Националния празник с моите съграждани

По случай Националния празник на Република България народният представител Мария Цветкова заедно с нейни съмишленици от ВМРО подаряваха на гражданите на Ямбол български знамена и празнични картички по повод 143 години от Освобождението на България от турско робство. Инициативата е част от националната кампания на ВМРО “Развей българското знаме“, с която патриотите призовават всички българи да развеят националния трибагреник.

Ямболският депутат Мария Цветкова бе гост на празничното честване на Община Ямбол по случай 143-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Цветкова присъства на тържествения ритуал за издигане на националното знаме пред сградата на Общинската администрация с участието на почетен караул от гарнизон Ямбол.

Мария Цветкова приветства ямболии с думите:“За мен е чест и гордост да празнувам Националния празник Трети март заедно с моите съграждани от родния ми град Ямбол. 143 години след Освобождението нека да носим в себе си духа на българските опълченци, а тяхната героична саможертва да бъде идеал за нас! Нека да ни обединява и задължава мисълта, че те са оставили роден дом, невръстни деца, възрастни родители, млади невести и любими хора, за да ни има нас, за да я има България. Те довършиха великото дело на Раковски, Левски, Ботев, Бенковски и всички загинали в борбата срещу турския поробител. Бъдете горди с нашите предци, счупили оковите на робството. Да помним подвига на ямболските революционери дядо Желю войвода, Стефан Караджа, Георги Дражев, възрожденците Ради Колесов, Атанас Кожухаров и всички знайни и незнайни герои, благодарение на които днес празнуваме Деня на българската Свобода. България над всичко! Да живее България!” 

Народният представител от ВМРО бе гост и на празничната церемония на Община „Тунджа” по повод Трети март, която се проведе в лесопарк “Бакаджик“. Цветкова и кметът на с.Маломир и председател на Областния комитет на ВМРО-Ямбол Тодор Налбантов поднесоха венец от името на ВМРО пред Мемориала на загиналите руски воини и български опълченци. В честванията участваха още Емил Попов – член на Областната контролна комисия на ВМРО и адвокат Доника Панайотова – председател на Женската организация в областта и секретар на областното ръководство.