Мария Цветкова, ВМРО: Нищо не е загубено. Нашата битка не е за места в парламента, нашата битка е за България

Благодаря на всички, които гласуваха за ВМРО и подкрепиха нашите идеи.

116 434 души са дали своето доверие за ВМРО, което ни задължава да продължим да отстояваме всичко, което обещахме по време на кампанията.

Това зави за Ямболпрес Мария Цветкова, която беше народен представител от Ямболския регион в 44-ото НС и водач на листата с кандидати за народни представители в 31 МИР – Ямбол.

-Г-жо Цветкова как коментирате изборните резултати на ВМРО?

-Много малко не ни достигна да преминем 4-процентовата бариера и ВМРО отново да има свои представители в следващия парламент. 3.65% е най-високият резултат, постигнат от ВМРО при самостоятелно участие на парламентарни избори. Поехме риска да се явим самостоятелно на тези избори, за което настояваха 90% от структурите. По-сигурно щеше да е да сме в коалиция, но и сега да ме попитате, пак ще подкрепя самостоятелно участие на ВМРО. Ще анализираме грешките си. Разбира се, че участието във всяко управление носи негативи, но ние успяхме да постигнем немалко полезни неща и можем да погледнем избирателите си достойно. Гордея се, че нашият резултат е вследствие на упорит труд и честно спечелени гласове. За съжаление отново сме свидетели на сигнали за купени гласове и контролиран вот от Турция. 

-От ВМРО поискахте касиране на изборите в Турция. Защо?

-Изпратили сме мотивирано предложение с описани нарушения до институциите, които могат да се обърнат към Конституционния съд, с искане да бъдат преразгледани резултатите в 35 секции на територията на Република Турция. Нарушенията са свързани основно с използване на език, различен от българския, предварително попълване на декларации. Неграмотни хора са докарвани на големи групи да гласуват за определена партия. Благодарение на доброволци от ВМРО и наши съмишленици, които наблюдаваха изборния процес в Турция, не се повтори  резултатът за ДПС от предни избори. Но за съжаление продължава порочната практика там вотът да се организира от турската държава в полза на ДПС. 

-Бяхте водач на листата на ВМРО с кандидати за народни представители в 31 МИР. Как оценявате резултатите си в Ямбол?

-Специално за област Ямбол нашата работа тепърва започва, има още много върху какво да работим. Като цяло запазваме резултата си от местните избори през 2019 г. в областта, но имаме многократно по-добър резултат в града за сметка на селата. Първа сила сме в с.Маломир, където кмет е областният председател на ВМРО в Ямбол Тодор Налбантов, за което го поздравявам. 

Сърдечно благодаря на него и на кандидатите за народни представители от нашата листа Емил Попов и Доника Панайотова за неимоверните усилия, които положиха по време на цялата предизборна кампания в Ямбол.

Моите почитания към всички, които работиха  денонощно, неуморно и отговорно, заедно раздавахме агитационни материали, разпъвахме шатри, пропътувахме стотици километри в областта, срещахме се с избиратели, разяснявахме програмата на ВМРО и работихме честно.

Има цели общини, в които вотът е изцяло контролиран от общинската власт и пробивът е много труден. Благодаря на всички граждани на Ямбол, които подкрепиха листата на ВМРО и ни гласуваха своето доверие. 

Поздравявам избраните в 45-ия парламент народни представители от Ямбол. Желая им да работят със сърце за хората и да защитават интересите на ямболските граждани. 

-ВМРО няма да има представители в следващия парламент. Оттук нататък накъде? Лично Вие с какво ще се занимавате?

-Ние няма да имаме представителство в този парламент, но най-важното е, че за нас каузата България е над всичко! 

Гордея се, че съм част от отбора на ВМРО. За мен е чест да работя с интелигентни и мотивирани хора, въодушевени от добрите примери пред себе си и се радвам, че срещнах съмишленици, изпълнени с надежда и вяра в постигане на националните каузи. Ще продължим да отстояваме българския национален интерес в Македония и ще се противопоставим на национално предателство по темата. 

Сега се връщам към журналистиката, която е моето призвание. Ще продължа работата си по военноисторическата документална поредица “Помни войната 1915-1918”.  Отдавам се на филмите, на които съм автор, посветени на славата на Българската армия и героизма на българските воини по време на Първата световна война. 

За нас от ВМРО нищо не е загубено. Нашата битка не е за места в парламента, нашата битка е за България! Борбата продължава. Смело напред и нагоре!