Мариета Сивкова: За да ги уважим, нашите депутати!

След година с три избора и предстоящи още два, не се вижда светлина в тунела. Избираме, надяваме се и към по- зле вървим. Едно правителство не могат да стъкмят нашите избраници.
Всяка партия си гледа интереса и не иска да понесе щети от решения, уронващи имиджа и, затова голямата щета е за народа. Нужно ни е единение, а “ горе“ са все по- разединени. Защо е така?
На хората в Ямбол отговор дължат четиримата избрани народни представители. Те са в кухнята на събитията и гласуват решения, определяйки съдбата ни. Затова се налага да започнат да обясняват публично, на живо, на избирателите си, действията и позициите, своите и на партиите, които представляват.
Подходящо място е местният парламент. Гражданите и общинските съветници ще ги изслушат, ще им зададат въпроси и медиите ще ги отразят.
Като общински съветник, каня Димитър Иванов от ГЕРБ, първи по азбучен ред, на предстоящото януарско заседание на Общински съвет Ямбол, за да отговори и обясни:
Какво е свършил като депутат през изминалата година за Ямбол?
Защо е „за“ предоставяне на оръжия на Украйна и против неутралитет на РБългария ? Нима иска да бъдем въвлечени във война?
Защо е за вдигане на ветото на РСМ? Нима оправдава репресиите, на които са подложени там българите?
Защо е против 3- ти март да е национален празник? И защо го противопоставя на 24 май?
Как ще гласува „за“ или “ против“ унищожаване на българския лев и въвеждане на еврото?
Очаквам на 26 януари той да участва в първото за годината заседание на Общински съвет Ямбол.