Малки природолюбители гостуваха на ДГС Мъглиж през лятната ваканция

На 7 юли децата от лятна занималня към НЧ “Пробуда-1869” в гр. Мъглиж и техният ръководител г-жа Милена Гошева бяха гости на ТП ДГС- Мъглиж. Над 20 ученици от различни възрастови групи присъстваха на открития урок на тема: „Опазване и стопанисване на гората“, представен от горските специалисти в стопанството.

Малчуганите имаха възможност да се запознаят с дейността на стопанството и работата на лесовъдите и грижите, които те полагат за успешното стопанисване, съхранение и опазване на българските гори. Паказани им бяха екипировка, инструменти и принадлежности за маркиране на различните видове дървесина. Децата разгледаха и снимки на различни защитени видове животни и растения и научиха за огромното значение, което има тяхното опазване.

Най-голяма атракция за малчуганите беше горската пожарна кола, която с интерес имаха възможност да разгледат отблизо. След вълнуващия и интересен урок, остана време за отдих, почерпка и игри. Децата обещаха отново да се върнат при домакините от ДГС- Мъглиж, за да научат още много нови любопитни факти за гората и нейните обитатели.