ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧИТЕЛИ „ВАСИЛ КАРАГЬОЗОВ“ ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ

По повод на своя юбилей Ямболската езикова гимназия организира и проведе литературен празник и награждаване на победителите в Третия национален литературен конкурс за учители  „Васил Карагьозов”. Първото издание на конкурса е през 2009. Провежда се през 5 години и е посветен на юбилейни годишнини на гимназията.

Настоящето трето издание се проведе под  патронажа на кмета на Ямбол и партньорството на издателство „КЛЕТ” – България и Училищното настоятелство на гимназията. В конкурса участваха 47 учители творци с 128 произведения. Журито с председатели  Николай Табаков за раздел „проза” и Тенко Тенев за раздел „поезия” номинира 20 учители творци, които получиха своите отличия и награди  на 21 ноември 2019 г. от 18.00 ч. в препълнената зала „Съвременност” на Безистен Ямбол.

На литературния празник присъстваха номинираните автори, учители и ученици, родители, почитатели на художественото слово, гости. Кметът на Ямбол г-н Валентин Ревански поздрави авторите и участниците в празничната инициатива и връчи специалните награди на община Ямбол на носителите на първа награда: за поезия  г- жа Татяна Савова Йотова, СУ „Христо Ботев”, гр. Айтос, учител по Български език и литература и за проза  г-жа Надежда Станилова  от гр. Стара Загора, учител по английски език.