Кулинарен конкурс „Вкусно, защото е домашно”

Традиционният кулинарен конкурс „Вкусно, защото е домашно” на НЧ”Съгласие 1862” излъчи своите победители в тазгодишното издание на надпреварата, посветена на 21 ноември – Ден на християнското семейство и християнската младеж. На първо място единодушно журито класира баница с месо на Антоанета Ставрева. С второ място беше отличена баница със сирене на Надя Енева, а на трето място получи сладката баница на Радостина Ганчева.

   За празничната атмосфера допринесоха младите актьори от театралта група „Палечко” Карина Георгиева, Клементина Бошнакова, Антонио Павлов и Диян Ставрев. Те поднесоха на публиката в Синия салон етюди от „Под игото” и „Българи от старо време” и получиха заслужени аплодисменти за чудесно пресъздадения  уют в дома на чорбаджи Марко и вечерята с неговата челяд, както и за богатата и вкусна трапеза на Каравеловите герои.

    Специален поздрав към участниците и гостите на конкурса бяха изпълненията на Христина Ненова от школата по пиано на Шаке Бабикян, Светослава Стоянова и Илияна Колева от школата за поп и джас пеене на Мария Ангелова и Кристияна Димитрова от ВГ „Бижу” с ръководител Павлина Христова.