Кукли, звезди и пламъчета изгряха на детска сцена в парка на Ямбол в навечерието на 1 юни

С много смях, музика и танци премина празничният спектакъл на 100 деца и актьора Ангел Попов. В него се включиха  деца от всички детски градини и ясли в Ямбол.

Пожелания към децата да са здрави, обичани и щастливи отправи кметът Валентин Ревански.

Малчуганите от детските ясли „Мечо Пух“ и „Щурче“ и от детските градини „Валентина“, „Радост“, „Пролет“, „Пламъче“ се превъплътиха в ролите на кукли, в изгряващи звезди, пламъчета, в цветя. А връстниците им от детските градини „Биляна“, „Слънце“, „Щастливо детство“ и „Червената шапчица“ доказаха, че умело владеят и народните танци – ръченица, „трите пъти“, право хоро. „Детските ни лудории- дяволчета скрити, ни преследват със мечтите, без да ни попитат… Често правим бели, но когато решим ставаме добри.“, признаха пък децата от детска градина „Свобода“.

Участниците в празника бяха наградени с балони от забавен клоун.

Утре празниците за най-малките жители на Ямбол продължават. И отново ще бъдат раздавани балони. Кметът Валентин Ревански посвети на децата този месец, като със средствата бяха закупени плюшени играчки и детски книжки, които ще бъдат поднесени на малчуганите на 1 юни по време на тържествата в Градския парк на Ямбол. 

В часовете след 10:30 часа на сцената до фонтана в парка Община Ямбол подарява на децата много забавления с кака Жени и „Вълшебната врата“ с маг Теос.

Клубът по водомоторни спортове с председател Валентин Захариев ще подари на децата от Ямбол обиколка по река Тунджа с джетове.

Открита обсерватория е подготвила и Национална астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол.

От 18:30 часа пак на същата сцена до фонтана в парка започва празничният концерт на театрална група „Палечко“ и Студио за поп-пеене на Общински детски комплекс – Ямбол. След него е началото на магичното шоу на маг Теос.