Кризисен център- Ямбол събра институции за дискусия, свързана с домашното насилие

Кризисен център – гр. Ямбол организира среща с представители на различни сектори от Областна дирекция на МВР – Ямбол, представители на районните управления на Тунджа, Елхово и Стралджа, както и с представители на Адвокатска колегия – Ямбол.
Целта на срещата бе да се положат основите на ефективно сътрудничество помежду им, а присъстващите установиха, че имат обща цел – да служат в полза на обществото.
Бяха обсъдени проблемите, с които се сблъскват жертвите на домашно насилие, които се осмеляват да потърсят решение на проблема си. При добра комуникация и взаимодействие  бързо и ефективно  могат да се предприемат действия за осигуряване на подкрепа и закрила, стана ясно от дискусията. 
На срещата присъстваха и представители на ОД на МВР – Стара Загора, Адвокатска колегия – Стара Загора, председателя на УС на Сдружение “Самаряни” – гр. Стара Загора и координатора на програмата им “Закрила и подкрепа на жертвите на насилие”, които споделиха ценни съвети от своята дългогодишна практика. Бяха дадени реални примери за това как органите на реда, адвокатите и социалните услуги могат да си бъдат взаимно полезни. Гостите от Стара Загора бяха запознатис материалната база и начина на работа на центъра. Обсъдени бяха полезни практики и добър опит. 
Екипът на Кризисен център – гр. Ямбол благодари на старши инспектор Милен Йорданов от ОД на МВР – Ямбол за бързото съдействие по организиране на срещата, както и на  Сдружение “Самаряни”, за огромите им сърца и добрия пример, с който показват, че има кой да ти подаде ръка!