Красен Кралев обеща нова спортна зала в Ямбол

    „Ямбол ще има нова спортна зала с капацитет до 2000 души, която ще има топла връзка със старата зала. “Разбира се, за да се случи това, първо трябва да получим проект в рамките на 6 милиона лева от страна на новото ръководство на Общината, който да отговаря на реалните нужди на Ямбол”, заяви министърът на спорта Красен Кралев при посещението си в града. Той беше тук, за да присъства на  демонстративните спортни събития под надслов “#BeActive”, които се проведоха със съдействието на Областна администрация  – Ямбол,  партньор на инициативата на Европейската комисия и на Министерство на младежта и спорта (MMС) „Европейска седмица на спорта“. 

   По време на посещението си Красен Кралев се запозна със състоянието на спортната инфраструктура и проблемите на местните спортни клубове. На среща със спортни деятели той заяви още, че  ММС ще осигури средствата, необходими за обновяване на залата за волейбол на стадиона, както и за закупуване на настилки и тепих за двете зали за борба в комплекса. “Ще помогнем на боксовия клуб, както и на всички ямболски клубове, които възпитават децата на дисциплина и любов към спорта. В най-кратки срокове ще изпълня и обещанието си към местния клуб по спортна стрелба – да закупим необходимите им нови пистолети”, заяви министър Кралев.

    Красен Кралев пое ангажимент и към клуба по художествена гимнастика за намиране на подходящо помещение, където да провеждат тренировките си. 

 
%d bloggers like this: