Коледна благотворителна томбола на община Ямбол

По случай наближаващите коледни и новогодишни празници община Ямбол организира благотворителна томбола за озеленяване на общински училища, детски градини и Комплекса за социални услуги за деца и възрастни.

            Целите на тази благородна инициатива са да се подпомогнат общинските училища, детските градини и Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, които се нуждаят от облагородяване и озеленяване на прилежащите им зелени площи с качествена градинска растителност – дървета, храсти и цветя, както и да се естетизират и подобрят условията за игра и микроклимата в тях. Инициативата цели също така да се насърчат местните инициативи за доброволчество, които да повишат качеството на живот, социалното общуване и гражданска активност в града.

            В томболата могат да вземат участие детски градини, общински училища и Комплекса за социални услуги за деца и възрастни на територията на община Ямбол. Необходимо условие е заведенията да имат прилежащи зелени площи в размер до 250-300 кв. м., които се нуждаят от озеленяване и облагородяване.

            За участие в томболата е необходимо директорите на детските и учебни заведения и КСУДВ да изпратят Заявление за участие до Кмета на община Ямбол и до 5 броя снимки в срок до 4 декември 2019.

            Тегленето на томболата  ще бъде по време на официалното откриване на благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на 6 декември, петък, от 17:30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“, когато ще бъдат връчени наградите на победителите от тазгодишното издание на Детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“.

            Разсадник Нановски, спомоществовател на благородната инициатива, ще изработи проектни визуализации на зелените площи на една детска градина и едно общинско училище. Доставката на декоративната растителност ще бъде в периода април-май.