Коледна благотворителна кампания „Подай ръка – спаси живот“

На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ „Ж. Папазов” в Ямбол бе даден старт на традиционната Коледна благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“. Инициативата има за цел набиране на средства във фонд за подпомагане на тежко болни деца и младежи от града в случаи, при които лечението не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Благотворителната кампания се провежда за единадесета поредна година под патронажа на кмета Георги Славов. През годините със средства от фонда бяха подпомогнати десетки деца и младежи от Ямбол в труден за тях и семейството им момент.
Основната инициатива за набиране на средства отново е разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на деца от ямболските училища и детски градини, на символичната цена от 1 лев. Десет рисунки бяха подбрани в конкуренция от общо 720 творби, постъпили в конкурса на тема „Коледа“. 


Авторите на отличените творби, както и победителите в други категории бяха наградени по време на вчерашната церемония в художествената галерия от зам.-кмета Илиана Бицова. Едновременно с това бе открита изложба с рисунките на победителите и още 75 авторски творби, номинирани за участие в експозицията.
За поредна година при отпечатването на картичките по кампанията общината си партнира с ямболските печатници „Диагал“ и ПЧП „Планета“. В разпространението им се включват много институции, учебни и детски заведения, неправителствени организации, фирми и граждани.
Благотворителни картички могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 089 228 71 10.