Коледа за всички

Под мотото „Коледа за всички“ група от 5 ентусиасти с различни професии организират благородна инициатива, с която да зарадват потребители на социални услуги в община „Тунджа“.

            Както заяви Георги Тодоров- един от организаторите, тяхната цел е инициативата да има резултат, а именно да зарадват хората в неравностойно положение.

В края на миналият месец те завързват якета около дърветата в гр. Ямбол, за да помогнат на бездомните да се стоплят във вечерите, които прекарват навън. Сега набират средства и хранителни продукти, които да дарят на потребителите на Дом стари хора „Христо Ботев“, с. Болярско и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Свети Франциск”, с. Веселиново. Освен с подаръци за тях, те ще отделят от времето си, за да разберат за тяхното ежедневие и с какво могат да им бъдат полезни не само по Коледа.

На 20 декември /четвъртък/ между 16.00 ч. и 19.00 ч. ентусиастите ще събират дарения под формата на хранителни продукти и пари до Минерална баня, а на 21 декември /петък/ ще посетят социалните институции, за да им ги предоставят.