Кметът на Ямбол поощри млади ямболски спортисти

Кметът на Ямбол Георги Славов се срещна с баскетболния отбор за момчета до 12-годишна възраст на „Тунджа“ Ямбол. Той поздрави младите баскетболисти за постигнат  успех на престижно състезание и обяви, че Община Ямбол ще им предостави като награда възможност да посетят спортно-подготвителен лагер.

 Младите баскетболни таланти спечелиха  турнир от Балканската младежка баскетболна лига. Тимът на Румен Шопов и Здравко Янчев победи  на финала Левски с 48:25 и завърши турнира без нито една загуба. Турнирът се проведе от 15 до 17 февруари  в зала „Георги Христов“ в Ботевград. В него участваха четири български отбора и два македонски.

      „Винаги ми е било изключително приятно да награждавам нашите даровити деца, независимо в каква област се развиват. Благодаря на всички вас и на Вашите треньори, че прославяте името на Ямбол. С този малък жест днес искаме да покажем, че младите хора са богатството на града и всеки техен успех трябва да бъде поощряван. Пожелавам Ви да бъдете здрави  и да работите и занапред със същия този спортен хъс, за да ни радвате с много нови титли и още повече успехи“,  заяви по време на срещата с младите спортисти кметът на Ямбол Георги Славов.