Кметът на Ямбол и председателят на Общински съвет поздравиха Румен Михов

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и председателят на ОбС-Ямбол Антон Шиков поздравиха и наградиха Румен Михов, един от големите таланти на Ямбол. 

Румен спечели бронзов медал в най-престижното състезание по информатика – международната олимпиада в  Сингапур. Тази година състезанието се проведе онлайн заради извънредната епидемиологична обстановка и медалът на талантливия ученик беше изпратен до Министерството на образованието и науката в София, а в последствие и в Ямбол.

Валентин Ревански подчерта, че е изключително горд от постиженията на ямболските деца. “ Ценете Вашите учители и родители, хората, които са Ви помагали и насърчавали. Продължавайте да се трудите все така упорито и неуморно, за да се изкачвате все по-нагоре по житейската стълбица и да постигате набелязаните цели“, пожела кметът на Румен Михов.

Участие в олимпиадата взеха триста и петдесет ученика от осемдесет и осем държави.  Румен Михов е възпитаник на ПМГ „Атанас Радев“ и школа по информатика „Шикови“.

Тържественото награждаване се проведе преди днешната сесия на Общински съвет Ямбол. Поздравителен адрес получи и Руско Шиков – учител на бронзовия медалист.

Към този момент България е сред осемте най-страни, завоювали най-много медали по информатика в света. Повод за гордост е, че ямболските ученици също значително са допринесли за този успех.