Кметът на Ямбол Георги Славов: „Какви са България и Европа днес, какви ще бъдат в утрешния ден – зависи от всеки един от нас“

С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и на загиналите през войните ямболци започнаха днешните чествания, посветени на 9 май в Ямбол. В празничното си слово кметът Георги Славов призова да имаме памет за всички изпитания, през които сме преминали, за да имаме днес мирна и обединена Европа. „Трябва да бъдем отговорни към България и Европа и дадем своя принос, защото просперираща България няма как да бъде нещо отделно от силна и благоденстваща Европа. Какви са България и Европа днес, какви ще бъдат в утрешния ден – зависи от всеки един от нас“, допълни още той.

Честването започна с празнична програма на ямболския Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“. Представители на държавни институции, патриотични организации, политически партии и граждани на Ямбол поднесоха цветя и венци в знак на признателност към загиналите през войните ямболци.

По повод днешния празник, 9 май ще бъде Ден на отворени врати за всички ямболски музеи – Културно-информационен център „Безистен“, Регионален исторически музей – Ямбол, Художествена галерия „Жорж Папазов“ и Музея на бойната слава “. Празничната програма ще завърши с пролетен концерт на вокална група „Пятница 13“ от 18:00часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“.