Кметът на Ямбол Валентин Ревански положи клетва

     Кметът на Ямбол Валентин Ревански и общинските съветници в Общински съвет Ямбол положиха клетва . Областният управител Димитър Иванов проведе тържествената част на заседанието и пожела на новоизбраните кмет и общински съветници да работят законосъобразно, да работят в полза на гражданите, да изпълняват политиките, които водят до развитие на Ямбол.

     Пред общинските съветници и гражданите новоизбраният кмет Валентин Ревански заяви: „Искам да знаете, че няма да правя никакви компромиси, ако някой от администрацията не работи в полза на гражданите или използва своето служебно положение, като това с пълна сила се отнася и до тези, които са от моя екип. А онези, които злоупотребяват, ще понесат своята отговорност.

Нашият роден град няма време за губене, затова ще разчитам на всички.
Ще разчитам на съседните общини да работим заедно по съвместни проекти в интерес на жителите на област Ямбол!
На всеки един от гражданите – да участва в предстоящите инициативи на община Ямбол.
На местния бизнес – да помага и подкрепя начинания в полза на града и неговите жители, както и местният бизнес ще може да разчита на общината.“

   Съгласно правилника на първото заседание се избира и председател на Общинския съвет, а самото заседание се води от най-възрастния общински съветник. В ролята на водещ влезе Румен Банков от групата на БСП.  Самият избор на председател продължи над два часа . Всяка от основните групи предложи свой представител – за „Пряка демокрация “ – Антон Шиков, за БСП – Катя Георгиева и за ГЕРБ – д-р Татяна Петкова. След две гласувания и два балотажа изборът с 22 гласа спечели Антон Шиков.