Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански: Нека опазим нашия град по-чист!

Уважаеми съграждани,
обръщам се към Вас с призив и молба.
Нека да опазим нашия роден град по-чист! През изминалата събота в Ямбол бе проведена инициатива на учениците от ПГСА „Kольо Фичето“ за почистване на небетонираната част от коритото на река Тунджа. За моя голяма радост екоакцията на децата бе подкрепена от много граждани. Това, което ми направи силно впечатление, бе немалкото количество отпадъци, основно битови, изхвърлени от нас, жителите на Ямбол. Голяма част от боклуците там бяха събрани, но има още много работа.
Искам да знаете, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеем в чист град. Нашите усилия ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града.
Нека да започнем от нещо, което във всички случаи няма да е нещо голямо. Изхвърляйте отпадъци само на регламентираните за това места. Не хвърляйте отпадъци от терасите на жилищни блокове или от автомобилите си. Дори контейнерът до дома Ви да е пълен, използвайте друг, в близост до него.
Сигнализирайте фирмата за сметоизвозване ( 046/910 892), ако има непочистен контейнер или имате нужда от допълнителен. Ако те не реагират, сигнализирайте и Община Ямбол, като за целта се обадите на телефон 0895 599 813.
Не на последно място, искам да Ви помоля да следите и подавате сигнали за нарушители. Направете им забележка, а ако имате възможност или го документирайте.
046/681 109 – това е телефонният номер за връзка със служителите на СПООР. Моля, уведомете ги, за да могат незабавно да реагират.
Ако ние не пазим, няма как Ямбол да стане по-чист и подреден. Именно в тази връзка е моята молба към Вас.
Ще е нужно време, но ако сме съвестни и съпричастни, вярвам, че заедно ще успеем да направим Ямбол по-приятно място за живеене за нас и нашите деца!


С уважение,
Валентин Ревански