Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев настоява държавата да съгласува своевременно големите пътни ремонти

За по-ранно предварително съгласуване с общините на големи ремонти, за които се налага пренасочване на движението изцяло по общинска пътна мрежа, апелира кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев заради затварянето на пътя за 22-ра авиационна база „Безмер“.
По повод на изграждане на надлез по жп линията Пловдив – Бургас в жп участък Безмер – Завой е затворен за движение пътят от с. Безмер към авиобазата. В момента движението е пренасочено по общински път с дължина 4 км, който преминава край производствените корпуси на фирма „Градус“. Пътят не е в добро експлоатационно състояние, но за цялостното му преасфалтиране са необходими 1,3 млн. лв., които не могат да бъдат осигурени от бюджета на общината.
Дори държавата да осигури целево средствата, е необходимо да бъде избран изпълнител и ремонтните дейности могат да започнат най-рано през пролетта, коментира още Георги Георгиев.
Община „Тунджа“ е засегната и от пренасоченото движение по общинския път Калчево – Симеоново заради ремонт на първокласния път за ГКПП – Лесово в участъка между селата Окоп и Тенево. Засиленият трафик допълнително влоши състоянието на общинския път, което наложи спешно извършване на асфалтови кърпежи.
Според кмета на община „Тунджа“ е необходимо общинските пътни участъци, по които ще се отбива движението, да бъдат предварително ремонтирани.