Клуб „Киокушин“ изпраща трима юноши на Европейско първенство

    Трима състезатели от Клуб „Киокушин” – Ямбол заминават за Берлин този петък, 17 май,  за участие в Европейското първенство по киокушин за юноши и девойки 12-17 години на KWU /Международна федерация по киокушин/ . Възпитаниците на сенпай Георги Георгиев спечелиха място в големия форум благодарение на отличното си представяне на различни турнири в страната и чужбина. По регламент в първенството се включват най-добрите  състезатели, заели призови места в държавни шампионати и международни турнири през последните две години.

     На татамито в Берлин ямболските представители ще бъдат Севар Огнянов, Габриел Костов и Димитър Стайков. В първия ден състезателите ще преминат през кантар, който ще определи категориите им. Битките започват на 18 май, а финалите са в неделя.

    За участие в първенството са подадени заявки на 411 състезатели от 26 страни. Битките ще се водят на три татамита пред погледите на 30 съдии от KWU още 30 наблюдатели от цял свят. Главен съдия  ще бъде Шихан Гасабов – Русия, който е и главен съдия на първенствата за Европа. Негов помощник ще бъде сенсей Алексей Деманов- Германия, а секретар – сенсей Пролет Василева – България.

Специални гости на шампионата ще бъдат генералния секретар на KWU – Александър Пичкунов и Анджей Древняк – ръководител на KWU за Европа.