Капитанът на националния отбор по баскетбол Павлин Иванов грабна вниманието на анализаторите

Официалният сайт на ФИБА напомни за олимпийската предкваликация, която ще се проведе в Истанбул. Анализаторите посочиха Павлин Иванов като един от 10-те играчи, които трябва да наблюдавате внимателно по време на пресявките, които ще се проведат между 12 и 20 август на турска земя.

„България ще трябва да разчита на стрелец като Павлин Иванов да носи точките по време на турнира. 30-годишният баскетболист пристига в Турция в добра форма, отбелязвайки средно по 14.6 точки в предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

Павлин Иванов е с успеваемост в стрелбата от тройката 45.6% при 6/8 от опитите си. Той ще трябва да се опита да се доближи до тези проценти, ако иска България да бъде заплаха в Истанбул„, пишат за новото попълнение на румънския Сибиу от ФИБА.

Националите са в група с домакина на надпреварата Турция, Украйна и Исландия. Първият мач на нашите ще бъде на 12 август (събота) от 17.00 ч. срещу украинците. На 13 август „лъвовете“ ще се изправят срещу Турция от 20.45 ч. На 15 август от 17.00 ч. българите ще имат за съперник Исландия.

Първите два отбора от групата се класират за полуфиналите, където ще се изправят срещу заелите челните две места в другата група, в която са Нидерландия, Хърватия, Белгия и Швеция. Само победителят в турнира ще се класира за основния етап на олимпийските квалификации.

Припомняме, че пътят на Павлин Иванов към големия баскетбол започна от школата на родния му град Ямбол.