Интерактивни семейни занимания „Аз обичам морето“

    В края на месец юли и началото на август се проведоха поредица интерактивни семейни занимания под мотото „Аз обичам морето“. Организатор на семейните празници с деца и родители е екипът на Общностен център за деца и семейства – с. Козарево по проект „Желани пространства“ – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съвместно с ДГ „Кольо Тенев“ с. Тенево, ДГ „Щурче“ с. Кукорево и филиалите в селата Маломир и Крумово.

    В началото на празниците екипът на проекта проведе беседи за огромната полза от морската вода заради голямото количество полезни вещества и това, че морският климат е крайно полезен за каляването на детето. В беседите също така бяха коментирани и опасностите, които крие морето.

     Под ръководството на педагозите от детските градини, децата представиха емоционална програма от стихчета, песни и танци с морска тематика. След вълнуващото начало, специалистите от Общностния център за деца и семейства, организираха за децата и техните родители съвместни забавни игри и апликации на морски пейзажи.

    Празникът завърши със съвместен пикник на открито, в който децата и родителите проявиха своите кулинарни умения при подготовката на вкусни палачинки и разбира се с много подаръци – занимателни игри за летен спорт и незабравими плажни емоции.