Илиан Василев е водач на коалиция „Солидарна България“ в Ямболска област

С пълна листа от 8 кандидати за народни представители коалиция „Солидарна България“ влиза в предизборната надпревара. Водач на листата е Илиан Василев. Роден е в Ямбол и е на 40 години. Има висше образование по стопанско управление и бизнес администрация от УНСС и висше инженерно образование от Свободния университет във Варна. Специализирал е в Италия и Великобритания. Женен, с две деца. Занимава се със строителен бизнес, има заведения и спортен комплекс в София.

 „Силно се надявам да върнем интереса на хората към случващото се в страната ни, да знаят, че от тях все пак зависи нещо. Хората се умориха да гласуват, но е важно да го направим всички, защото каузата е България.“ – категоричен е водачът на листата Илиан Василев.

  На второ място е Мими Караколева, която е добре познато име в обществените среди в Ямбол и областта. Тя е завършила Българска филология, в момента е учител по Български език и литература в ОУ „Петко Р. Славейков“. Работила е и като журналист. 

„Коалиция Солидарна България набира все по-голяма популярност и доверие. Близко сме до 4-процентовата бариера и при една силна и позитивна кампания ще бъдем парламентарно представена политическа сила, от която хората ще се чувстват представени в Народното събрание. С имена като Ваня Григорова и Мая Манолова – борбени жени, които са показали как се отстояват каузи и как се гонят цели разчитаме, че ще срещнем обществена подкрепа, защото крайната цел е благоденствието на нашата родина“ – сподели Караколева. Тя е включена и в националната листа на коалицията за Евроизборите.

Останалите в листата са: 

Ивомира Кефалова на 30 години, омъжена с едно дете. Инженер по образование

Стоян Желязков е от гр. Елхово на 49 години. Собственик на малък бизнес в областта на рибовъдството и транспорта.

Теодора Ненкова на 49 години. Живее в с Болярско. Тя е управител на Домове за социални услуги в селата Миладиновци и Болярско.

Красимир Костов, на 44 години. Завършил е Финанси в УНСС, в момента работи по иновативен проект за екопроизводство.

Кремена Петрова, на 42 години. Тя е магистър по Международен бизнес и мениджмънт, управител е в Детски център за ранно развитие

Стефан Стефанов на 58 години, предприемач.

В коалиция „Солидарна България“ участват „Изправи се България” с лидер Мая Манолова, „Българска левица“ и „Обединена социалдемокрация“. Председател на обединението е Ваня Григорова.