Икона с мощи на Свети Николай Чудотворец поведе литийно шествие в Ямбол

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, неговият заместник Васил Александров, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и общински съветници присъстваха на празничната служба в храм „Свети Николай Чудотворец“ и се включиха в литийното шествие с новата икона с вградени мощи на Свети Николай, чиято памет почита днес Българската православна църква.

Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, отслужи Светата литургия, след което граждани, сред които Валентин Ревански, Антон Шиков и Васил Александров, се поклониха на иконата с мощите на светеца. Тя е изработена по поръчка на Архиерейско наместничество – Ямбол от иконографско студио „Димчовски“.

Това е втората икона със свети мощи в Ямбол, другата е с частица от тялото на Свети Георги и се съхранява в храм „Свети Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“. В тази църква се съхранява и друга икона на светеца, която е известна с това, че лекува психически заболявания.

Хората, които са постили, получиха причастие, след което всички присъстващи се включиха в празничната процесия, предвождана от иконата.

В шествието участваха свещеници от ямболски храмове, военнослужещи от гарнизон Ямбол, официални лица, граждани.