Изложба от акварели в „Пробуда” за Деня на будителите

Изложба от акварели на сливенската художничка Латинка Минкова бе открита в Арт салона на читалище „Пробуда” в Деня на народните будители. Картините са предимно пейзажи, представящи природните красоти през различните сезони, очарованието на старите къщи в Медвен и Родопите. Гостенката бе представена от председателя на читалището Генка Богданова.

До момента Латинка Минкова има 14 самостоятелни изложби и участия в няколко общи изложби в Сливен, София и Перник. С масло и акварел досега тя е нарисувала над 2 500 картини. Създател е на рисувани върху камък икони, рисувана керамика, стъклопис и пластика.

Гостенката на читалището е издала и 4 книги, участва с проза в различни сборници и алманаси. За 2009 г. е носител на наградата на КДК за принос в културния живот на Сливен. Член е на Съюза на българските журналисти. Членува в Съюза на независимите български писатели, а от миналата година е и член на Съюза на българските художници – група Перник.

Латинка Минкова отговори на въпроси от публиката, подари свои книги на читалищната библиотека. На финала Тоня Борисова прочете есе за будителите, а Генка Богданова – свое стихотворение, посветено на празника.

dscn4331 dscn4333 dscn4343