Изкуство на световно ниво създават ямболски фотографи

Октопод обхванал главата на модел, светулки в полет, неоновите нощи из китайските мегаполиси, плажове облени в светлината на изгрева, класически черно-бели портрети, нежният макро-свят… Тези и още много образи можете да видите в изложбата на Ямболската фотографска общност. 

19 фотографи представят близо 50 кадъра на втората си годишна декемврийска изложба. Експозицията е подредена във фоайето на АртПринтШоп и бе открита снощи. Няма обща тема, която да обединява снимките. Те са част от най-добрите творби на авторите от изминалата година, като показват разнообразните подходи, стилистики и визуален език на ямболските фотографи.

На откриването председателят на ЯФО, Стоян Стоянов, сподели за дейностите на създаденото пред лятото на 2016 сдружение. Част от инициативите от последните месеци са благотворително снимане на хората от старческия дом в село Болярско, провеждане на фотографски курсове, изложби и отворени лекции на популярни български фотографи, пленер из селата край Тополовград и други. Стоян Стоянов представи и постиженията на някои от членовете на общността, като призови места в национални конкури, кураторски изяви, участия в международни форуми и т.н.

Константин Зайков обяви предстоящото през 2018 година пилотно издание на конкурс за млади фотографи, учреден от ЯФО. Голямата награда ще носи името на известния ямболски фотограф Стоян Киров, който ни напусна миналата година и вече прави майсторските си портрети в по-добрия свят…

Изложбата е отворена всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа на ул. „Бузлуджа“ 3-5, зад Гимназия „Васил Левски“ – студио „АртПринтШоп“.