Издателство „Захарий Стоянов“ дари 2000 тома на библиотеките в община „Тунджа“

Издателство „Захарий Стоянов“ дари 2000 тома класическа и съвременна българска литература на библиотеките на 40-те тунджански читалища, това оповестиха на редовния седмичен брифинг кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и Иван Гранитски.

Издателят припомни, че тази традиция датира от 5-6 години, обикновено е свързана с празника на община „Тунджа“, но сега е в навечерието на новата учебна година.

Малко са общините, които имат стратегия за насърчаване на културното развитие и подпомагат творците в условия, когато държавата е абдикирала от това, подчерта приноса на община „Тунджа“ Иван Гранитски и заяви, че за издателството е дълг, чест и радост да продължи създадената традиция.

Сред даренията са произведения на класическата литература от автори като Йордан Йовков, Иван Вазов, Елин Пелин, Стоян Михайловски, Стоян Загорчинов, Паисий Хилендарски, но има и съвременна българска литература – поезия, проза, критика, есеистика, научна и детска литература.

Ще продължаваме да даряваме литература, докато община „Тунджа“ има тази умна и национално-отговорна стратегия и философия на мислене, подчерта още Иван Гранитски.

Георги Георгиев благодари за дългогодишното и полезно сътрудничество с издателство „Захари Стоянов“ от името на всички тунджанци, до които ще достигнат новите книги.