„Идеален съпруг“ – премиера

На 15-ти и 20-ти декември ДТ „Невена Коканова”  ще представи  пред ямболската публика най-новото си заглавие -пиесата на Оскар Уайлд „Идеален съпруг” ! Постановката  е дело на режисьора Тодор Димитров, който има доказани предпочитания към  английската драматургия. Неговата последна работа с класа на проф. Атанас Атанасов в НАТФИЗ, „Под купола небесен”, върху три Шекспирови произведения печели заслужените адмирации на софийската публика преди две години.  

За постановката му, този път по Оскар Уайлд,  може да се говори много, но най-важното е, че освен на перфектната работа по словото, режисьорът  много държи и на подбора на екипа си. Със сценографката Милена Пантелеева  са вече изпробван  творчески тандем  и това дава гаранция за добро разбирателство и  прецизна  работа. Друга любопитна подробност е,  че  двамата изпълнители на главните роли Христо  Доков и Симеон Дамянов, когото ямболските зрители  ще видят за първи път в този спектакъл,  са студенти на проф. Атанасов и са част от екипа, с който Тодор Димитров постига предишните си успехи.

За ДТ „Невена Коканова” Оскар Уайлд сам по себе си е едно голямо предизвикателство. Оказва се, че  този майстор, както на остроумния диалог, така и на  дълбоките послания не е поставян досега в ямболския театър.  Стилът, иронията  и нестандартно  му мислене са провокация, която зарежда с много любопитство състава, а надяваме се и бъдещите зрители.

Животът е сцена, но разпределението на ролите е зле направеное един от популярните афоризми на Оскар Уайлд! Дано доброто разпределение в житейски и  сценичен план в спектакъла „Идеален съпруг” е гаранция за качеството на това, което ще видим на премиерата!  Съвсем скоро предстои и софийска премиера на спектакъла, която ще бъде на сцената на Театър Българска Армия на 15-ти януари!

На добър час!