Жест към тунджански абитуриенти

Жест към тунджански абитуриенти направи на 1 юни Неда Карска, дарявайки средства за финансово подпомагане на 11 завършващи дванадесетокласници, които живеят в тунджанските села.

На тържествен обяд в механа „Странджата“, осигурен отново от дарителката, абитуриентите бяха поздравени от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев и от Неда Карска.

„Вашата община ще бъде винаги с вас и ако се нуждаете ще ви подкрепя, защото това е нашата тунджанска общност – съпричастна и отзивчива към проблемите на всички“, каза тунджанският кмет.

Неда Карска обясни, че е избрала да подкрепи точно тунджански абитуриенти, защото има доверие на общината, тъй като няколко години присъства на благотворителния бал и се е уверила, че дарените средства стигат до тези, за които са предназначени. „Удовлетворена съм от това, което кметът на общината прави за всички тунджански деца, малко са такива ръководители, малко са такива общини в нашата държава, и затова реших да направя своето дарение чрез общината“, каза в поздрава си дарителката и пожела на всички здраве, късмет и да покоряват още върхове в живота си – в учението или в работата си.