Европейска нощ на музеите в РИМ – Ямбол

Регионален исторически музей – Ямбол и Национална баскетболна лига

                                          в

Моето музейно преживяване V –  „Пресечни точки”

Какви са любимите ни спортни спомени? Кои са моментите, които ни карат да се вълнуваме всеки път, когато се сетим за тях? Може би е срещата с идола, който е  всичко, което се надяваме  да станем и ние.    Може би e специален мач или  момент, който все още ясно виждаме, дори със затворени очи. Може да е нещо по-лично… но винаги е важно с кого го споделяме. Нека заедно да създадем мрежа от спомени и да опознаем спортното ни наследство.

В контекста на инициативата „Историята е движение”, тази година  Нощта на музеите в РИМ – Ямбол ще бъде под мотото  „Пресечни точки”. Събитието комбинира богата спортна история, забавления, игри на открито до музея, среща с любими спортисти.

Ако баскетболът ви вдъхновява и привлича – като участник или наблюдател, ако искате да знаете повече за ямболския клуб и неговата история, петото поредно музейно преживяване е точно за вас.

Стрийтбол, игра на харпастум, зона за автографи, снимки и още много изненади ще превърнат тази нощ в истински лудо приключение.

ПРОГРАМА

17.00 – 22.00 ч. Регионален исторически музей

Търсим пресечните точки между лудостта на спорта и мъдростта на историята… защото това е предизвикателство. Следвайте ни по „Пътят – хроника на ямболския баскетбол” – първата спортна изложба на РИМ – Ямбол в партньорство с БК „Тунджа” – Ямбол, част от инициативата  „Историята е движение”.