Евроизбори 2019: Ямболийката Мария Цветкова, кандидат на ВМРО: Не бива да се гласува за ДПС и Воля, които ще лобират за турските интереси

 
Мария Цветкова е родена и израснала в гр. Ямбол, завършила е основното си образование в ОУ “Димчо Дебелянов“, а средното – в ТМТ „Иван Райнов“, сега Професионална техническа гимназия. Журналист с 20-годишен опит в телевизията, режисьор и сценарист на документалната филмова поредица на ВТК „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин през Първата световна война. Магистър е по международна журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, завършила е и НСА. Омъжена, има дъщера на 17 години. Дъшеря е на легендарните ямболски треньори по лека атлетика Галина и Йордан Атанасови.
Кандидат за член на ЕП от листата на ВМРО – Българско национално движение.

-В Деня на българската писменост, просвета и култура какви са Вашите послания към българите?
-Честит празник на всички българи! Нека се гордеем с българската азбука и език, с хилядолетната ни история и култура, със своя род, с книжовността и с българския дух, които са ни съхранили като народ в тежките времена на турското робство и по време на борбите за национално обединение, да славим и да помним делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици. 24 май е един от най-светлите и обичани празници, в който се прекланяме пред науката и културата, пред дейността на всички учители, културни дейци, писатели, будители и радетели за издигане високо на българското знание и слово и за съхраняване на българската идентичност.


Вие сте родена в Ямбол, кандидат сте за евродепутат от листата на ВМРО-БНД. Преди да ви попитам за приоритетите Ви, разкажете какво ви свързва с града днес?
-Ямбол е градът, в който съм родена и израснала. Тук за първи път прекрачих прага на училището и за първи път чух училищния звънец. Винаги съм много щастлива, когато съм в родния си град и имам възможността да се срещна и да контактувам с близки и познати, със съученици, съседи. Родителите ми живеят в Ямбол и при всяка възможност ги посещавам. Много се гордея с тях. Баща ми Йордан Атанасов е един от най-известните и заслужили български треньори по лека атлетика, много е уважаван в града. Треньор е на Тотка Петрова, извоювала световни и европейски титли за България, с национални рекорди, един от които все още не е подобрен. Заедно с майка ми Галина Атанасова все още подготвят състезатели, които прославят България и развяват гордо българския национален флаг, възпитават ученици в дисциплна и родолюбие.
Днес, когато отбелязваме 24 май, ВМРО продължава патриотичната си кампания „Развей българския флаг“. Ямболци трябва да са горди, че първообраза на националния ни трибагреник е дело на будния ямболия Иван Параскевов и неговата дъщеря Стиляна Параскевова, която го извезва в Браила, където са в емиграция през 1876 г. Грябва да се гордеят с уникалните традиции, които пази Ямбол – уникалните коледари, кукерите, както и със славната история на 29-ти пехотен Ямболски полк, участвал в превземането на Одринската крепост през Балканската война, донесъл победи и чест за Българската армия през Първата световна война.


В хода на кампанията посетихте града заедно с водача на листата Ангел Джамбазки. Какви са Ви впечатленията от срещите с ямболци?
-Изключително сърдечно ни посрещаха, разговаряхме за съхраняването на българските традиции, бит и култура. За нуждата от силни личности, които да отстояват в Европа българския национален интерес, какъвто е водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки. Говорихме затова, че представителите в Европейския парламент трябва да се борят за защита на традиционните семейни и християнски ценности, да се опълчат на двойните стандарти в Европейския съюз и да водят битка за еднакво заплащане в Европа за еднакъв труд. Вълнуваха се и от въпроси, свързани с европейското финансиране на организации, които вместо да се борят с проблемите в циганските гета – престъпността и необразоваността, ги защитават, питаха за опасностите от нелегалните имигранти и Турция, която ни е на границата. Въпроси, на които най-активният български евродепутат Ангел Джамбазки отговори от позицията на български представител, поставял многократно тези въпроси пред колегите си в Европейския парламент и постигал резултати в полза за българския национален интерес.


Кои са приоритетите, по които Вие ще работите, ако бъдете избрана за член на Европейския парламент?
За мен е чест и много голяма отговорност да бъда сред кандидатите на ВМРО за предстоящите евроизбори. Доказани, достойни български патриоти, водени от най-успелия български евродепутат Ангел Джамбазки, който доказа с труда си, че е шести по активност измежду всички 751 членове на ЕП.
Патриотизъм, семейство, сигурност, Македония и Западни Балкани основни приоритети на ВМРО, които през изминалите пет години бяха отстоявани от Ангел Джамбазки,
Ще защитаваме българските семейни ценности и ще бъдем безкомпромисни с вредните либерални опити за налагането на полове, извън традиционните мъжки и женски и на внушенията, че родителите могат да са различни от майка и баща. Ще пазим българските традиции, корените си, нашата история и българската си идентичност.
Ще браним България от катастрофата на Европа – нахлуването на нелегалните имигранти и голямата заплаха – разпространението на радикалния ислям и тероризма. Последователна и категорична битка на ВМРО, която ще бъде продължена в Европарламента, за да браним националната ни сигурност, териториалната цялост на България, българската икономика, културния и цивилизационен облик на нашата Родина.
Важен приоритет е подкрепата на България за Македония по пътя й към Европейския съюз, с ясни условия за спазване на правата на българите там и зачитане на българската история, език и културно-историческо наследство. За ВМРО е важно да няма граница между Охрид и Черно море, която да разделя братския народ. Ще се борим за интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и за защитата на правата и интересите на българското малцинство в Западните покрайнини.


Според последните социологически проучвания ВМРО получава подкрепа, която ще доведе до двама представители в Европейския парламент. Какви са Вашите цели?
– Социологическите проучвания показват, че подкрепата на националноотговорните и патриотично мислещи българи се концентрира около ВМРО и без съмнение ще имаме представители в Европарламента. Ние се борим за изместване на ДПС, която е етническа партия и с дейността си показва, че е вредна за България. Не бива да се гласува за партии като ДПС и Воля, тъй като това означава, че в Европарламента ще отидат хора, които ще лобират за турските интереси, а не за българските. ДПС отдавна се е доказала като партия, която обслужва Турция. За пример ще Ви дам искането на турския посланик за задължително изучаване на турски език в България, което е цинизъм, недопустима и опасна намеса във вътрешните ни работи. Провокация, на която ВМРО категорично се противопоставя и осъжда. Ден след скандалното изказване на турския посланик, Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС ще организира отпечатване на учебници по турски език и ще ги раздава на децата от смесените райони. Нека да си припомним паметникът-чешма, която беше издигната от ДПС в чест на протурските терористи, взривили вагона за майки с деца на гара Буново. Ето това е пример за недопустим антибългарски акт. Нашата битка е да изместим ДПС от българското политическо пространство. Години наред по избори българите с мюсюлманско вероизповедание се манипулират чрез религията, притискани са икономически. От ДПС продължават да нарушават Изборния кодекс като агитират на турски език по време на предизборната кампания. Виждате и с колко къщи за гости са се сдобили роднините на Карадъйъ.


Споменахте „Воля“ като партия, която според Вас ще обслужва турски интереси. Защо?
– Втори в листата на „Воля“ е Орхан Исмаилов, за когото имаше опасения за връзки с турското разузнаване докато беше заместник-министър на отбраната в предишно правителство. Марешки заяви в едно телевизионно студио, че няма да ходи в Брюксел, което означава, че ако изобщо „Воля“ прескочи изборната бариера, в което много се съмнявам, там ще отиде Орхан Исмаилов. Така България ще загуби едно място на български представител и ще спечели представител на Турция в ЕП. Ето затова избирателите не бива да погубват гласовете си за такива партии. Нагласата на „Воля“ да бъде проводник на турските интереси е в остър конфликт с принципната позиция на ВМРО, която е яростен противник на политиката на Ердоган и Турция и това е доказано през годините. Нека да е ясно, че и в следващия мандат на ЕП представителите на ВМРО ще продължат да отстояват позицията, че Турция няма място в ЕС и че е заплаха за националната ни сигурност.
Нужно е да покажем пред Европа и света възродения български патриотизъм, българското родолюбие и градивния български национализъм, които да са основа за защитата на българския национален интерес в Европейския парламент. ВМРО ще се бори за Европа на суверенните отечества, в която да се чува гласът на националните държави. 

За ВМРО-БНД с номер 3

Купуването и продаването на гласове е престъпление