Евроизбори 2019: Ангел Джамбазки: Ще браня България от двойни стандарти, нелегална миграция, ислямизация и джендър-идеология

Водачът на листата на ВМРО за европейските избори, Ангел Джамбазки: „Няма да допуснем България да се циганизира, а Европа да се турциизира“ . Джамбазки е един от малцината ни досегашни представители в Европейския парламент, които категорично  са против либералния модела на мултикултурализъм, ислямизация, нелегална миграция и джендър идеология.

 
-Г-н Джамбазки в хода на предизборната кампанията посетихте Ямбол и няколко села в областта. Ямболци бяха ентусиазирани от срещите с Вас, засвидетелстваха подкрепа за ВМРО. Какви са Вашите впечатления от срещите с тях?
 
– Радвам се, че Ямбол бе част от нашата обиколка в страната, изключително буден град с традиции. Хората ни посрещнаха сърдечно, разговаряхме за съхраняването на българските семейни и християнски ценности, за проблемите с циганската престъпност, за доходите и образованието. По отношение на работата ми в Европейския парламент се интересуваха какво сме постигнали по разрешаването на проблемите на превозвачите, произтичащи от т.нар. пакет „Макрон“ и може ли да спасим поминъка им, задаваха въпроси за мигрантския проблем в Европа и какви са опасностите за България? Все теми, които са приоритет за мен и за ВМРО, по които сме работили и предстои още много работа, разбира се. За мен бе удоволствие да наградя фолклорни групи от областта по време на концерта „Да се хванем на хорото“, който проведохме с народния певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“ в ямболското село Генерал Инзово. Наистина е радостно, че дойдоха стотици, сред които и много младежи, които милеят за съхраняване на българския фолклор, на нашите традиции и идентичност.

–  Миграционната криза беляза европейския континент през последните години. Смятате ли, че резултатите от предстоящите на 26 май избори биха оказали влияние върху  готовността на милиони мигранти, намиращи се в момента в лагери на територията на Турция да се отправят на така наречения „Поход на надеждата“ към страните членки на ЕС?  

– Кризата с мигрантите безспорно беляза настоящия мандат на Европейския парламент и на Европейската комисия. Станахме свидетели на безпрецедентна криза, невиждана в ЕС от създаването му до сега. Този „Поход на надеждата“ е очевидна провокация и е една нова тактика, при която нелегални мигранти биват насърчавани от либерални НПО-та да се събират на големи компактни групи и да оказват натиск по границите на суверенни държави. Неправителствените организации се превърнаха в една пета колона на нелегалната миграция и трафика на хора. Охраната на границата е суверенно право на всяка държава и е от съществена важност за сигурността, особено що се отнася до нашата страна, която е външна граница на ЕС. Много е важно да се замислим над действията на подобни организации, които безнаказано стават съучастници в международния трафик на хора.

 –   В самия край на своя настоящ мандат ЕП прие на първо четене пакета „Мобилност“ на Макрон. Смятате ли, че загубихме тази битка?

– Бих призовал да се запази спокойствие по този въпрос. Пет години бранехме българския интерес в сферата на транспортния бизнес. Доходите в този бранш, който засяга около 150 000 български семейства, достига до 4 000 лева. Нашите западни партньори им завидяха и се опитаха да фалират българските фирми, за да вземат работниците, т.е. да преселят 500 000 души към Германия и към Франция. Пет години не допуснахме това да се случи, ще се борим това да не се случи и през следващия мандат. Европейската битка е дълъг мач, в който трябва да си внимателен на всеки етап.

– Виждате ли като възможност за следващия Европарламент да има обединение на партии, които да се опълчат на ислямизацията, имиграцията, джендър-идеологията, които представляват сериозна заплаха за устоите на християнска Европа?

– Вярвам, че въпреки че вирусът на мултикултурализма е заразил редица европейски общества, те започват да осъзнават истината. Няма как горди нации с велика история да се примирят с ислямизацията и подмяната в техните общества. Франция и Германия се ислямизират с невиждани темпове. Италия се бори с нашествието в Средиземно море и с катастрофалната политика на предишни правителства. Ляво-либералните европейски партии тепърва ще трябва да отговарят за това как съумяват да съчетаят любовта си към ислямизма с крайния либерализъм и джендър идеологията.  

Политиците от големите политически семейства на ЕНП и ПЕС  обвиняват Европа, че не прави достатъчно за хората на Черния континент и че трябва да приемем милиони мигранти. Ние, обаче не сме колониална държава и няма нужда да плащаме  чужди дългове. Трябва да продължим да браним външните граници на Европа. Една от характеристиките на държавността е охраната на границата. Не ме интересуват тези европейски семейства. Аз имам едно семейство и това е България. Имам едни началници и това са българските избиратели и ме интересува само това, да живеят добре. Европа се променя и трябва да сме част от тази промяна за по-добро позициониране на България в Европейския съюз.

– Видимо е, че моделите за интеграция на циганите, които Европа налага, не са приложими у нас. Какво трябва да се направи, за да може България да не се превърне в циганско гето?

– Мултикултурализмът означава арабизация и турцизация на Европа и циганизация на България. Няма да допуснем подобно нещо да се случи. За жалост, представителите на циганския етнос продължават да не разбират мястото си в обществото и разчитат на престъпността като метод на препитание. Кражбите, побоите и неплащането на данъци за много от тях са начин на живот. Връх на наглостта бе протестът на цигани пред общината в Бургас, защото от ВиК са им спрели водата, тъй като не я плащат и са навъртели сметка от 100 хиляди лева. Циганите най-накрая трябва да разберат, че законите са за всички. Твърде дълго време търпим един закон за тях и един за нас. Единствената интеграция на маргиналите минава през спазване на закона. Неспазването на закона, трябва да води до санкции. Да протестираш срещу обществени норми е наглост.

В последно време ставаме свидетели на провокации, чиято цел е да се разколебаят българите и да загубят мотивация да гласуват. Това не е полезно, защото когато не гласуват българите, които си плащат сметките и данъците, ще упражнят правото си на глас платените в катуните и те ще определят бъдещето на България и Европа. Това работи в полза на ДПС. Наблюдава се тревожна тенденция на все повече хора, отричащи турското робство. Бе направена и грозната провокация с призив да се учи турски език в училищата. Това няма да стане.

– Очертавате ДПС като основен политически противник на ВМРО. Защо?

-Това е политическата организация, която предизвиква най-силна мотивация в нас, заради това, че тепърва се опитват да се върнат в лоното на турския президент Ердоган, затова, че правят провокации в България, свързани с езика. Заради това, че се опитват да разделят българското общество по религия и по етнос, което ние няма да допуснем. България е еднонационална държава, в България българският език е официален. Не бива да се гласува за ДПС, тъй като опасността е, че те ще провеждат политиката на Турция в Европейския парламент.

– Г-н Джамбазки, в края на мандата на Европарламента се гласува ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство в съюза? Какъв е вашият коментар?

  -След като станах представител в Европейския парламент още в началото на мандата не спирах да защитавам тезата, че Турция не е европейска държава и представлява заплаха за Европа. За съжаление, в Турция ислямизацията на този етап надделява над заветите на Кемал Аттатюрк за светската република. Това е конкретна и осезаема заплаха за региона. Турция не е демократична държава, турският президент е диктатор, нарушава свободата на словото, на журналистиката, меси се недопустимо във вътрешните работи на България и на другите съседни държави. Смятам, че препоръката на Европейския парламент за прекратяването на преговорите с Турция е победа, която макар и постигната в края на мандата, е в полза на Европа и страната ни и тези преговори трябва да бъдат окончателно прекратени.

– Какви са Вашите приоритети за предстоящия мандат на Европейския парламент, ако бъдете избран?

-Ще се боря за Европа на отечествата и нациите, в която да се чува гласът на националните държави. Продължаваме битката за спиране на нелегалната миграция, затваряне на лагерите за мигранти, защита на външните граници. ВМРО е против квотния принцип на разпределението на мигрантите между държавите. Няма как да плащаме сметките на чужди народи, които са окупирали други държави.

Смятам борбата срещу двойните стандарти за един от своите приоритети. Благодарение на общите усилия на българските колеги в Европейския парламент успяхме да подкрепим промяна в директивата за нелоялните търговски практики като настояхме да няма разлика в състава на идентични продукти продавани в различни части от Съюза.

Двойни стандарти има не само в качеството на храните. Двойни стандарти има и в оценката на множество брюкселски бюрократи за нас източноевропейците. От идеологическият си бункер в белгийската столица, те не могат да забележат огромната икономическа пропаст между изток и запад. Ламтят за социална и политическа интеграция, но са твърдо против икономическата. Ето защо нашата борба е срещу двойните стандарти. Срещу тези, които смятат, че могат да правят бизнес тук но, че ние не можем да правим бизнес на запад. Няма да се примиря в битката си срещу пакета „Мобилност“. Трябва да защитаваме българските интереси и бизнес.

Българският народ е горд в опазването на традициите, бита и културата си. Битката за защитата на традиционните християнски ценности ще бъде основна битка в Европа. В България семейството винаги ще означава само едно – майка, баща и техните деца. Така че ще продължим да се противопоставяме на опитите за налагане на т.нар. джендър-идеология.

Няма как да не спомена като приоритет и Западните Балкани. Те представляват геополитически интерес за България, който ние трябва да преследваме на всички държавни равнища. За нас е важно Македония да бъде приета в ЕС, да няма граница, която да разделя братския народ, който живее от двете й страни. Разбира се това минава през зачитане на българския език, българското културно-историческо наследтво, признаване на общата ни история и спиране на фалшификациите на българските исторически факти в техните учебници. Коридор номер 8 трябва да е национален приоритет.

Един положителен пример от работата ми през последните 5 години е докладът, който призна съществуването на българско малцинство в Албания. Така разбирам аз работата в Брюксел – единствено през призмата на защита на националния интерес.

-Според последните социологически проучвания ВМРО увеличава подкрепата си и шансовете да вкара двама евродепутати и голям потенциал да спечелите гласове на колебаещите се. Ще успеете ли?   

– Българските патриоти проявиха мъдрост. След като не можахме да постигнем единението на политическите партии, което от ВМРО желаехме, съществуваше заплаха национално мислещите хора да нямат своето представителство в европарламента. Това вече не е така – всички сериозни социолози показват, че подкрепата се концентрира около ВМРО и вън от всякакво съмнение  ще вкараме представители в Европарламента. Голямото предизвикателство днес е не прескачането на изборната бариера, а да изместим ДПС от третото място. При тази идейна идентичност на социалисти и ЕНП на европейската сцена, дори общо управление на моменти, ролята на балансьора може да е по-важна от тая на първия. ДПС винаги задава посока корупция, морално разложение и разруха на нацията в полза на псевдо-малцинства. Вижте с колко къщи за гости са се сдобили роднините на Карадъйъ, а това е най-малкото. ВМРО е патриотичната формация, която върви в посока за силна държава, повишаване на доходи и интеграция на циганите чрез приучаване към образование, труд и спазване на законите, към защита на българските ценности и българския национален интерес.

-Г-н Джамбазки, какъв резултат очаквате на 26 май за Вас и за ВМРО-БНД  ден преди края на кампанията?

– Ние ще се стремим да постигнем резултат от два мандата в следващия Европейски парламент. За нас това би бил огромен успех, тъй като означава, че ще съставим национална делегация в рамките на политическа група. Това би ни дало много голямо влияние в групата на дясното обединение, която се очаква да стане една от движещите сили на политическите процеси в следващия мандат на Европейския парламент.

 

За ВМРО-БНД с номер 3

Купуването и продаването на гласове е престъпление