Държавна агенция за закрила на детето отново събира вълнуващи истории за доброто

За поредна година Държавната агенция за закрила на детето ще събере истории за хора, които са помогнали на дете или на неговото семейство в труден момент, беда или тежък инцидент и са променили житейската му съдба.

Разкажете история в инициативата „Посланик на доброто“, на Държавна агенция за закрила на детето и станете Посланици на доброто, като изпратите вашите истории на електронната ни поща region@yambol.government.bg

Очакваме вашите писма до 01.10.2020г., като в тях посочите лице за контакт, с което да се свържем при необходимост. Част от получените истории, ще бъдат изпратени към Държавна агенция за закрила на детето, като след селекция на национално ниво най-вълнуващите от всички събрани истории, ще бъдат заснети и популяризирани от тях.

Вярваме, че заедно ще подкрепим доброто бъдеще на нашите деца и ще постигнем повече за тяхното развитие и щастливо детство!

През изминалата 2019 г., Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) организира Празник на доброто по повод 30 години от приемането на основополагащия документ Конвенцията на ООН за правата на детето. Тогава в Агенцията са постъпили стотици истории за сторено добро от цялата страна. Една малка част от тези прекрасни истории са били заснети и показани на Празника на доброто, който ДАЗД организира в Деня на християнското семейство.