Драматичен театър „Невена Коканова“ ще представи в интернет за зрителите си „Криворазбраната цивилизация“

През 2008 година е премиерата в Ямбол на пиесата на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация“. Екипът на Драматичен театър „Невена Коканова“ се обръща към режисьора Александър Беровски за да включи в репертоара си  най-популярната и най-често поставяна пиеса на автора, която се счита и за основополагаща творба в новобългарското драматично изкуство.

Творбата представя чуждопоклоничеството и силата на българина да се надсмее над собствените си слабости, над увлеченията и подражанията си.

Екипът на спектакъла се допълва от сценографа Александарина Игнатова и хореографа Диана Досева. Актьорите, които участват в постановката са познати и обичаните Вълчо Янев, Цветелина Кънева, Анастасия Асенова, Полина Стоянова, Велика Видева, Георги Ружичка, Милен Каракамушжев, Иван Благоев, Димитър Димитров, Вартерес Минареджиян, Николай Вълканов.

Спектакълът „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников ще бъде достъпен в четвъртък – 9 април на профилите на Драматичен театър „Невена Коканова“ във Фейсбук.

След споделянето на спектаклите „Свирепо настроение“ от Йордан Радичков и „Цената на истината“ от Стефан Цанев, „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников е третия спектакъл, който ямболския театър предоставя на своята публика онлайн по време на извънредното положение.