Децата на Ботево създават приказка за Деня на детската книга

По повод Международния ден на детската книга НЧ „Хр. Ботев-1928г.” и ОУ „Христо Ботев”, село Ботево проведе инициатива „Приказка измислена и разказана от децата на ОУ Христо Ботев”. Тя е част от местните инициативи, с които читалищата на територията на община „Тунджа“ се включват в празничните прояви, посветени на Деня на Общината – 22 април.

            Приказката беше създадена с помощта на „Rory’s Story Cubes”  – Приказните кубчета на Рори,  на които от всяка страна има произволно изображение. Всяко дете трябваше да хвърля три кубчета и с изображенията, които му се паднат, да започне приказката, а всяко следващо дете да продължи историята с ново хвърляне на други три кубчета.

             Децата бяха провокирани да проявят въображение и креативност и да измислят част от историята. Не бе никак лесно да се напаснат различните изображения с предходните, но децата бяха изобретателни и успяха. За тях бе предизвикателство и забавление да напишат приказка по този начин и бе ново изживяване, изпълнено със забавни моменти и много смях.

Празникът приключи с лакомства и обещания приказката да продължи, като веднъж седмично ще се събират, за да прибавят нови приключения.

 

Мима Контаки

секретар на НЧ „Хр. Ботев-1928”, с. Ботево