Детският фолклорен празник „Аз съм кукерче!“ постави началото на тазгодишната програма на фестивала „Кукерландия“

Стотици деца от детски градини, училища, читалища и фолклорни формации взеха участие в първото събитие от четиридневната програма на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол 2019. 

Днес малките кукерчета представиха разнообразни народни обичаи и ритуали,  залата на община Ямбол бе огласена от стотици хлопки, а пъстрите костюми и маски донесоха позитивни емоции на всички присъстващи. Малчуганите, пазители на българските традиции, бяха приветствани от заместник-кмета на община Ямбол  Илиана Бицова. Всички участници във фолклорния празник получиха грамоти за принос в съхраняването и популяризирането на народните традиции. Организатор на събитието бе Общински детски комплекс.

По-късно днес програмата продължава с още забавления и изненади за най-малките: от 15:00часа в Културно–информационен център „Безистен“ започва двучасова програма с анимационни филми и работилници. Инициативата „Анимационна Кукерландия“ се реализира от община Ямбол в партньорство с  Международния фестивал на анимационния филм „ЗЛАТЕН КУКЕР“ – София и със съдействието на Общинско предприятие „Туризъм и култура“.

От 17.00 часа е награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка Моята Кукерландия“, организиран от НЧ „Съгласие“.