Детският празник „Пъстър Великден“ зарадва децата на община „Тунджа“

Детски празник „Пъстър Великден“ – публично събитие по проект „Желани пространства“ се проведе на 13 април на стадиона в с. Кабиле. Детски смях, арт кътове за оцветяване и апликиране, забавни игри и много изненади очакваха всички малчугани от детските градини на община „Тунджа“ на събитието, което е и част от програмата за празничните прояви, посветени на Деня на Общината.

      В празника взеха участие деца, родители, учители, наставници, педагози и целият екип на проекта. Димитър Димитров, зам.-кмет на Община „Тунджа“ и ръководител на проекта, поздрави децата и им пожела да се насладят на творческите занимания и игри, които ще развият въображението и креативността им.

         Преди да започнат игрите, деца представиха своите изпълнения, подготвени с помощта на техните учители.

         Малчуганите от ДГ „Изворче“ с. Кабиле представиха лазарски танц и зарадваха присъстващите с песни и стихчета на великденска тематика. От ДГ „Дечка Сюлемезова“ с. Веселиново и филиали се включиха в празника с изпълнението „Приятели от сърце“ и стихотворението „Ракета“. С великденски стихчета и танци се представиха децата от ДГ „Щурче“ с. Кукорево. С песни и стихчета се изявиха децата от група „Пингвин“, с. Ген. Инзово и група „Люляче“, с. Крумово. Народни танци представи група „Звънче“ от с. Победа.

         Екипът на проекта беше подготвил арт кътове за оцветяване, апликиране и игри като музикален стол, дърпане на въже, надбягване с чувал и търсене на яйца и конусна щафета, които донесоха много радост и забавление на малчуганите.

         По време на игрите като поощрителни награди децата получаваха шоколадови яйца, а за всички участници след забавната програма и игри екипът беше подготвил изненада – красива чаша и шоколадови зайчета.

Проектът „Желани пространства – комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“ се финансира по ОП “Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.