Ден на отворени врати в Административен съд – Ямбол

Старт на образователната програма с ученици от ПГ «Васил Левски»

На 25 октомври Административен съд – Ямбол ще отвори вратите си за граждани, които искат да разгледат информационния център и сградата, както и да се запознаят с работата на съда. На този ден е организирана и пресконференция, на която ще бъде даден старт на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2016 – 2017 т. Освен представители на съда, на срещата с медиите са поканени да присъстват директорът на ПГ „Васил Левски”, класният ръководител на 11 б клас, както и други преподаватели.

Пресконференцията ще започне в 13,15 ч. в съдебната зала на Административен съд – Ямбол. Веднага след нея, в 13,30 ч. започва първия урок от образователната програма на тема: «Съдебната система в Република България”. Лектор ще бъде заместник председателят на съда Димитринка Стаматова.

Стана традиция образователната програма за ученици да стартира в Деня на отворените врати в Административния съд, посветен на Европейския ден за гражданско правосъдие – 25 октомври. Избирането на този ден е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Тогава в голяма част от европейските съдилища се организират дни на отворени врати и други мероприятия, посветени на гражданското правосъдие.

 

     Връзки с обществеността:

                                                                                      Катя Няголова

 

%d0%b0%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%8a%d0%b4