Делегация от община „Тунджа“ посети град Руза

През миналата седмица, официална делегация, под ръководството на кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, беше на посещение в побратимения Рузски административен окръг на Руската федерация.

Тя посети град Руза, по покана на тамошната администрация, във връзка с Празника на града.

На 22 август кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и кметът на град Руза – Максим Тарханов преподписаха споразумението между двете общини.

„Необходимостта от преподписването на споразумението е свързана с промяната на името на Рузски административен район в Рузски административен окръг. Нашето сътрудничество започнало преди години, продължава, ние ще продължим да се подкрепяме взаимно, чрез посещения и обмяна на опит.“ – споделил кметът Максим Тарханов, предава Интерфакс.

В споразумението са изведени като водещи акценти сътрудничество в областите на образованието, младежките дейности и културата, както и насърчаването на партньорството с бизнеса.

В програмата на посещението в Руза бе включена среща в Търговско – промишлената палата, както и представяне на нови бизнес инвестиции и благоустройствени дейности.

Първото споразумение за сътрудничество между град Руза и община „Тунджа“ е подписано преди 10 години.