Две състезания за празника на ПТГ „Иван Райнов“

С две състезания – по колоездене и автотранспорт, стартира програмата за отбелязване патронния празник на ПТГ „Ив.Райнов“ – Ямбол. Тази година училището навършва 71 години от създаването си, а празникът преминава под мотото „ПТГ“Ив.Райнов“ и местният бизнес заедно създават БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НА ЯМБОЛ“. 

Спортната площадка на училището се превърна в арена на оспорвани спортни битки и демонстрация на технически умения. 

   В състезанието по майсторско колоездене се включиха ученици от средните училища в Ямбол, които дойдоха по покана на ръководството на професионалната гимназия. На старт застанаха дванадесет тийнейджъри. Те демонстрираха уменията си в колоезденето по предварително подготвеното с конуси и естакади трасе. Надпреварата беше оспорвана, не липсваха емоции и дори технически проблеми по велосипедите, но участниците бяха изключително толерантни и състезанието приключи успешно за всички. Разбира се имаше и победители, награди и почерпка. Най-бързо по трасето преминаха Марио Колев от ОУ „П.Р.Славейков“, Томислав Ангелов от ОУ „Л.Каравелов“ и Стоян Славов от ОУ „П.Р.Славейков“. Те бяха наградени от преподавателя по физкултура Радостина Пехливанова. 

   Интересно и емоционално премина и надпреварата по автотранспорт. Два отбора от ученици 10 и 12 клас показаха умения в демонтаж и монтаж на запалителна и горивна система на автомобила. Насърчавани от публиката момчетата работеха не само качествено, но и бързо. На състезание като на състезание – има победители и победени. По-дългата практика помогна на дванадесетокласниците Валентин Грозданов и Ивайло Ангелов да покажат по-добро време и да спечелят първото място. Наградите им връчи техния преподавател Ивелин Костов.