Две литературни награди за ямболска ученичка

Две награди – първа и втора, завоюва абитуриентката от ПМГ „Атанас Радев“ Йоанна Кръстева на Националния литературен конкурс на ПГ “Пейо Яворов“ гр. Петрич. Конкурсът е част от програмата за отбелязване патронния празник на училището, а темата за 2020 година беше „Ще бъде слънце любовта ми…“. Ямболската ученичка участва и в двата раздела – проза и поезия, където успява да грабне призовите места.

   Това не е първият подобен успех за Йоанна, която освен към литературата има интерес и заложби и в други сфери. Тази година тя се класира за националната олимпиада по философия, която ще се проведе в края на седмицата. Трето място на друг национален конкурс за есе и дава възможност да посети Европейския парламент в Брюксел през 2018г. През следващата 2019г. тя е част от екип, който участва в отборно състезание по ораторство под формата на дебати и изнася реч от трибуната в Страсбург.

    Талантливата Йоанна не само умее да пише добре и да говори увлекателно. Тя се справя отлично и на лекоатлетическата писта, и с математиката, а доказателство за това са получените награди. В свободното си време се отдава на доброволческа дейност в Интеракт клуб, рисува и чете.