Да подкрепим Ямбол в надпреварата „Образцова община“

Продължава участието на Ямбол в кампанията на в. „24 часа“ – „Образцова община”. Инициативата протича целогодишно и има за цел да открои и насърчи добрите практики в местното самоуправление, да покаже положителния опит на българските общини. Можете да гласувате за нашия град в категориите: „Качество на живот“, „Инфраструктура“, „Благосъстояние“, „Умен град“ и „Градски дух“ на сайта: www.bgobshtina.bg .
До момента Ямбол участва успешно в проекта, като през пролетта бе отличен с приза „Градски дух“ за югоизточния регион. Отличието бе връчено на кмета Георги Славов по време на официална церемония в Бургас през април. Критерият „Градски дух“ отразява чувството за принадлежност и солидарност, идеята за обща цел и идентичност на конкретната общност. Наградата олицетворява всичко онова, което кара гражданите да се чувстват горди, че са родени или живеят в даденото населено място. Индексът измерва още уникалността на местните традиции, състоянието на културните и исторически символи на града. Ямбол спечели категорично това отличие на база обобщена оценка от читателски рейтинг, обективни статистически показатели и попълнения специален въпросник.
След като преминаха номинациите по региони, продължава гласуването на национално ниво. Към настоящия момент Ямбол бележи добри позиции в читателската класация и в петте категории, обявени от организаторите, изпреварвайки градове като Велико Търново, Бургас и дори столицата.
Нека подкрепим нашия Ямбол, защото го заслужава!
Окончателните резултати ще бъдат обявени от организаторите през септември.