Данъчните стартираха проверките на рибните магазини и борси

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, /в състава на която са Ямбол и Сливен/ започна засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. В празничната  Никулденска седмица целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък.  От НАП Ямбол изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение.

Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира и информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършвана съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия  ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии.

От НАП Ямбол напомнят още, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg