В Ямбол стартира Програма „Училища посланици на ЕП“

   Днес в Областна администрация Ямбол бе даден старт на Програма „Училища посланици на ЕП“. Училището-посланик на Европейския парламент от област Ямбол е Професионална гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“. От името на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов и от свое име заместник областният управител Христо Колев приветства учениците и преподавателите от ямболското училище посланик. „За нас е от особена важност фактът, не просто че имаме в област Ямбол Училище посланик на европейските ценности, на европейските норми, на познанието на европейско гражданство и демокрация, а и че защитихте този проект в годината, в която България проведе успешно Председателство на Съвета на ЕС.

   Тази Програма, този проект е за активните млади хора, за младите хора убедени европейски граждани. Този проект е и за това да ви подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес. Това не може да се постигне без висока мотивация и желание за нови знания. Виждам ги във вас, имате ги. Убедени сме, че вие ученици и учители от Професионална гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“, Ямбол ще се представите достойно и ще защитите областта“.
Днес бяха връчени и наградите на отличените в конкурса за изработка на кукерска маска. Наградите, книги на популярния Георги Господинов, бяха осигурени от областният управител.