В Ямбол бяха връчени наградите „Млади таланти“

Над сто и тридесет ямболски ученици и техните преподаватели бяха отличени с традиционните награди на Община Ямбол „Млади таланти“, които се връчват всяка година в навечерието на Деня на будителите – Първи ноември.

Отличията бяха връчени на изявени ямболски деца за завоювани призови места в престижни международни, национални, регионални конкурси и състезания през учебната 2022/2023 година, в съответствие с Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Децата са класирани, какъвто е правилникът, на първите три места в балкански, европейски и световни конкурси, както и с индивидуални и колективни отличия като медалисти на национални олимпиади, конкурси и състезания, провеждани под егидата на МОН.

Младите таланти от Ямбол завоюваха през последната година медали на международни математически турнири, международни олимпиади по информатика, музикални фестивали и конкурси по изобразително изкуство, литературни конкурси, както и в престижни турнири в тениса, баскетбола, футбола, спортната стрелба, художествената гимнастика, спортните танци, скоковете на батут, борба и самбо.

Традиционната церемония по награждаване на младите ямболски таланти се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. Отличията бяха връчени от председателя на Общинския съвет в Ямбол Антон Шиков и изпълняващия длъжността кмет на Община Ямбол Васил Александров

Награди получиха възпитаници на ПГ „Васил Левски“, СУ „Пиер дьо Кубертен“, ЕГ „Васил Карагьозов“, ПМГ „Ат. Радев“, ГСАГД „Кольо Фичето“, СУ „Св. Климент Охридски“, ПГТ „Алеко Константинов,  НУ „Св.Св.Кирил и Методий“, ОУ „Николай Петрини“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „П.Р.Славейков“, ОбУ „Д-р Петър Берон“, групите и школите при ОДК Ямбол и читалище „Съгласие-1862“.