В продажба са календар и картички на кучета от Общинския приют за безстопанствени животни в Ямбол

Община Ямбол и ЕТ „Агровет – Маргарита Георгиева“ изготвиха красив календар за Общинския приют за безстопанствени животни в града.

На четири страници – по една за всяко тримесечие, са заснети малки и големи кучета, питомци на институцията. Снимките на най-добрите приятели на човека са направени с голямо желание от ямболския фотограф Йордан Танев – Балки и биха развълнували сърцето на всеки.

Календарът, който се разпространява за втора поредна година, струва 12 лева и може да бъде закупен от Центъра за административно обслужване на Общината и от ветеринарните клиники „М&Б“ на ул. „Хан Тервел“ № 32 и „Приятели“ на ул. „Мидия“ № 9 в Ямбол.

Отпечатани са и картички със снимки на бездомните животни. На гърба на всяка от тях има календар, а цената е само 1.50 лв.

Средствата от продажбата на календара и картичките ще се използват за нуждите на Приюта за безстопанствени животни, който приема и дарения, свързани с дейността му.

Материалите или продуктите, които граждани или юридически лица желаят да дарят, се носят на място и се издава Декларация за дарението.

Общинският приют за безстопанствени животни се нуждае от чаршафи или пелени, хавлиени кърпи, леки одеала, кучешки постелки, дървени палети, къщички – нови или използвани, транспортни боксове, сгъваеми транспортни клетки, лакомства, поводи и нашийници, играчки, препарати за външно обезпаразитяване.

Дарителската сметка на институцията, по която има възможност да се превеждат средства с цел оказване на финансова помощ за животните, е:

 

IBAN:BG13SOMB91308424420344

BIC:SOMBBGSF

ОБЩИНСКА БАНКА АД

Основание за плащане: за Общински приют за безстопанствени животни.

Дарението се вписва в специален дневник.

Всеки, който желае да види или осинови четириногите любимци, може да се обади на телефонен номер: 046/ 681 317, Надежда Горанова, главен експерт „Екология“ в Община Ямбол.